Airfryer Schoonmaken

Hoe maak je een Airfryer Schoonmaken?

Het schoonmaken van een airfryer is belangrijk om ervoor te zorgen dat het apparaat optimaal blijft presteren en hygiënisch blijft. Hier zijn enkele tips voor het schoonmaken van een airfryer:

  1. Laat de airfryer eerst volledig afkoelen voordat je begint met schoonmaken. Dit voorkomt verbranding.

  2. Haal alle losse onderdelen uit de airfryer en was ze met warm water en zeep. Gebruik geen schuursponsjes of agressieve schoonmaakmiddelen om krassen te voorkomen. Laat de onderdelen vervolgens drogen.

  3. Reinig de binnenkant van de airfryer met een zachte spons of doek en wat warm water en zeep. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of harde borstels om krassen te voorkomen. Zorg ervoor dat er geen water in de luchtinlaat of uitlaat komt.

  4. Sommige airfryers hebben een ingebouwde vetfilter die je regelmatig moet schoonmaken om te voorkomen dat vet en olie zich ophopen en de luchtcirculatie belemmeren. Raadpleeg de handleiding van je airfryer om te zien hoe je het vetfilter kunt verwijderen en schoonmaken.

  5. Om hardnekkig vuil te verwijderen, kun je een mengsel van baking soda en water gebruiken. Maak een pasta van de baking soda en water en breng het aan op de vuile plekken. Laat het een paar minuten intrekken en veeg het vervolgens weg met een zachte spons of doek.

  6. Als je klaar bent met schoonmaken, plaats je alle onderdelen weer terug in de airfryer en zet je het apparaat aan op de hoogste temperatuur gedurende enkele minuten om eventuele bacteriën te doden en te drogen.

Door regelmatig je airfryer schoon te maken en goed te onderhouden, blijft het apparaat in goede conditie en kan je er langer van genieten.

HG Airfryer Reiniger